De omgeving

Moratalla is een fasinerend middeleeuws stadje, gelegen in de Noord-West hoek van Murcia, aan de historische route van de kruisridders. Het is een goed startpunt om de bergen en bossen van Murcia te exploreren. Ook is Moratalla een goed beginpunt om de steden in de omgeving te bezoeken.

Het bezoeken waard zijn o.a. :

siyâsaCieza– Bezoek de archeologische opgraving  Medina Siyâsa, een ruïne van een nederzetting uit de 11e-13e eeuw. Tevens is er een museum in het centum van Cieza waar veel informatie over deze opgraving is te verkrijgen. Verder is het bekend om zijn Esparto-museum,  waar u alles kunt leren over het proces en de historie van grasweven.

Caravaca de la Cruz – Beroemd om  het  “waarachtige kruis” , waarvan de legende vertelt dat het door Robert van Jeruzalem uit het heilige land is meegebracht……….

la virgen de esperanzaCalasparra – wordt beschouwd als het beste rijstgebied in Spanje. Er is zelfs een rijstmuseum. Zeker een bezoek waard is “La Virgen de La Esperanza”, een mooie plek aan de oevers van de rivier de Segura, waar een natuurlijke grot onze vrouw van de hoop is geworden.

Bullas – bekend om zijwijnmuseum bullasn wijnen en wijnmuseum en de vele wijnproeverijen. Leuk om te doen… de wijnroute..

casa pintada mulaMula – heeft “het geschilderde huis, waarin de Cristobal Garron kunstcollectie is gehuisvest. Het huis zelf is een paleiselijk gebouw uit 1770 met een spectaculaire gevel. ook is er een interessant handwerkcentrum en een museum.

valle de ricoteDe Ricotte vallei –zorg ervoor dat u de toeristische route door de vallei niet mist. De vallei strekt zich uit van Cieza tot Ceuti en was het laatste bastion van de Moren in Zuid-oost Spanje, en is een van de mooiste en vruchtbaarste streken rondom de rivier. Er zijn ook wandel- en fietsroutes die u langs kleurrijk geschilderde huizen voert. Breng ook een bezoekje aan “Salto de la Novia” (de bruidssprong) voor een legendarische  love story.

Archena – ligt ook in de Rbaños de mulaicote vallei en is bekend om zijn thermale baden.  Kleinere, traditionelere en meer prive baden vindt u in Baños de Mula, waar u een bad per uur kunt huren. Bezoek de locale “Parador” als u daar bent, een wonderbaarlijke architectuur en een fantastische binnenplaats.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hetgeen u in de omgeving kunt doen.