Cultuur, musea en meer

Enkele tips met betrekking tot musea in de omgeving

Bullas Wijn Museum ,

Calasparra Rijst Museum lokale rijst, de beste rijst voor een paella.

Cehegin Archaeological Museum

Cieza Esparto  Museum Demonstraties zijn mogelijk, maar moeten vooraf worden besproken.

Cieza – De archeologische opgraving van Medina Siyâsa, een ruïne van een nederzetting uit de 11e – 13e eeuw met een museum in het centrum.

Moratalla – Museum  van grotschilderingeneen fasinerend interaktief museum met viedeo´s in diverse talen. Prachtige vergezichtenvanaf het terras van het ernaast gelegen restaurant, waar de tapas de moeite van het proberen waard zijn.

Mula – “het geschilderde huis” –

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de lokale musea. in de hoofdstad Murcia, slechts 45 minuten per auto zijn er meer. Als voorbeeld noemen we: El Salzillo Museum -een verzameling levensgrote religieuze beelden.

Murcia is een mooie oude stad, zeker een dagje vakantie waard om door de oude straten te slenteren, of volg de tapas-route die u langs tal van gespecialiseerde tapas-bars voert. Vergeet niet de catedraal te bezoeken.

Lest best,  het beroemde Alhambra paleis in Granada is slechts enkele uren rijden van Moratalla. Wilt u dit bezoeken, vergeet dan niet ruim van te voren te boeken om teleurstellingen te voorkomen. Hat Alhambra is maanden van tevoren volgeboekt.